Projekt azonosítószáma:
GINOP-2.1.8-17-2018-01906

Kedvezményezett neve:
BAR-NUL Fuvarozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
Új szolgáltatás bevezetése a Bar-Nul Kft-nél,technológiai adaptáció révén.

Támogatás összege:
10 602 534
mértéke:
50%

Projekt leírása:
Cégünk új szolgáltatás bevezetésén dolgozik, melynek első lépcsőjeként, jelen fejlesztés keretében beszerzett eszközökkel, indítanánk el haszongépjármű javítási szolgáltatásunk fejlesztését, kiépítését. A gépek beszerzésével a leendő műhely felszereltségét tudnánk olyan szinten kialakítani, hogy a környező, teherfuvarozással foglalkozó és/vagy bármilyen egyéb tevékenységhez tehergépjárművet üzemeltető vállalkozások számára javítási, karbantartási szolgáltatást nyújtson. A szolgáltatás kiterjedne a normál állapotfelvételtől egészen a műszaki vizsgára történő felkészítésig, fék, futóműjavítás, kerékösszetartás és fényszórómagasság állítás elvégzését teszi majd lehetővé az eszközpark. A műhely a felszereléssel alkalmas lesz hibadiagnosztikai vizsgálat elvégzésére és károsanyag kibocsátás mérésére is, mely során figyelmet fordít a munka és egészségvédelmi sztenderdek betartására a megfelelő elszívás kiépítésével. A megfelelő eszközök hiányában eddig ilyen szolgáltatást nem nyújtottunk, tehát ez egy teljesen új szolgáltatása lenne cégünknek. A beruházás után képesek lennénk a kishaszon gépjárművek mellett a buszok és nagy haszonjárművek komplex futómű diagnosztikáját, szükség esetén szerelését, javítását elvégezni.

A szolgáltatás révén tehát egy – egyelőre – melléktevékenységgel/szolgáltatással bővülne a szolgáltatási körünk. A fuvarozáshoz/szállítmányozáshoz kapcsolódóan már számos további szolgáltatást nyújtunk, így olyan irányba próbáljuk a cég tevékenységét fejleszteni amely, a szállítmányozáshoz illeszkedik, ugyanakkor más irányú, de mégis kapcsolódó területet foglal magában. Így esett a választásunk a gépjármű javítási tevékenységre. Saját haszongépjárműveinken eddig is végeztünk kiesebb,egyszerűbb javítási feladatokat, így megfelelő fejlesztés után szolgáltatásként tudnánk ezt végezni. A környékbeli fuvarozók, szállítmányozó cégek, vagy épp a környező ipari parkokban érkező kamionok,teherautók is célcsoportjai lehetnek az új szolgáltatásunknak, hiszen a modern eszközökkel a teljes futómű diagnosztikát el tudnánk végezni,szükség esetén javítani, így a fuvarozó nagyobb időkiesés nélkül tudná folytatni az útját, mivel gyors és jó szolgáltatást kapott a vontatójának azon műszaki részére – a futóműre – ami kritikus abból a szempontból, hogy a rá bízott rakományt célba juttassa.

A pályázat keretein belül beszerzendő eszközök a most elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik, így a beruházással egy modern műhely alakítható ki. Hasonlóan komplex és modern eszközparkkal üzemelő szolgáltatás jelenleg nincs a környéken, így a szolgáltatásra piaci igény mutakozik. Az új szolgáltatás révén komplexebbé válik a kínálatunk,illetve az eszközparkunk modern berendezésekkel egészül ki. Az új szolgáltatásnak több célpiaca is van tehát a bevezetésével új piacok, megrendelők irányába is nyitni tudunk. A tevékenységünk bővülése azt is jelenti, hogy a versenyképességünk javul, a vállalkozás működésének gazdasági alapja egy újabb oszlopot kap. A tervezett beruházás a nemzeti szakosodási stratégiai irányok közül a Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák és logisztika intelligens technológiák területekhez kapcsolódik.

A projekt összes elszámolható költsége:
21 205 068 Ft

Projekt befejezése:
2018.08.30.